Alpint

Idre fjäll: Skidåkning och snowboard för hela familjen

Med 40 pister för både nybörjare och erfarna skidåkare har Idre fjäll allt som behövs för att skidsemestern ska bli rolig och givande för hela familjen.

För många är skid- och snowboardåkning en självklarhet under sport- eller påskloven, och det är viktigt att den skidort man åker till verkligen blir rätt. Idre fjäll är ett skidområde med stor variation och stora möjligheter för slalomåkare på olika nivåer att ha roligt och utmana sig själva, och kan därför passa utmärkt som destination för skidsemestern.

Backar för stora och små

Idre fjäll erbjuder en mängd pister som lämpar sig för allt från den nyaste nybörjaren till den mest äventyrlige erfarne. Skidområdet har sexton gröna nybörjarpister vilket gör att den som inte är alltför van vid slalom ändå har många nedfarter att välja mellan. När det sedan börjar bli dags att prova på något lite svårare finns det också åtta blå backar att välja mellan. Utöver detta finns det för den som redan kan åka även sju röda och nio svarta pister. Kanske vill proffset ta en lugnare dag, eller nybörjaren utmana sig själv, och då passar det bra att det finns många röda backar att välja mellan.

alpint

Pistmässigt är Idre välanpassat för en familj som har medlemmar i olika stadier av slalomåkning, i och med att den som inte riktigt vågar sig ut i brantare backar kan stanna kvar i de lättare under en längre tid utan att behöva känna att de bara åker upp och ned i samma pist, medan den som vill åka svart och rött också har olika backar att välja mellan.

Olika sorters liftar

Även när det kommer till liftar har Idre satsat likväl på de grönaste åkarna som på de härdade proffsen. Det finns hela sjutton olika knappliftar att välja mellan, vilket gör det lätt för alla olika skid- och snowboardåkare att ta sig upp i backarna. Knappliftar, jämfört med bygelliftar, kan dessutom ta bort ett orosmoment från oerfarna åkare eftersom det bara är ett par skidor att hålla reda på istället för två. För den som hellre åker upp tillsammans med sin slalomkompis finns det dock bara en bygellift, så bästa alternativet blir då antagligen någon av stolliftarna. Vill man sedan få med alla i familjen kan man antingen försöka klämma in allihop i en av tre olika sexstolsliftar, eller sitta fyra stycken och samtala i fyrstolsliften.

Idre som helhet

Sammanfattningsvis finns det i Idre tjugosex liftar och fyrtio nedfarter av varierande svårighetsgrad som kan uppfylla kraven hos både nybörjare och veteraner. I och med detta blir Idre ett perfekt skidområde för den slalomälskande familjen.