Fjällvandring

De flesta av oss associerar Idre med pudersnö, skidåkning och afterski. Men det finns mer som denna orten har att erbjuda än bara skidsemester under vintermånaderna. Idre är ett naturskönt område som lämpar sig lika bra till en sommarsemester som det gör till semestern under den alpina säsongen.

En naturupplevelse

Idrefjäll, Grövelsjöfjällen och Städjan-Nipfjällets naturreservat är alla storslagna upplevelser för naturälskare i alla åldrar. Att åka hit med familjen och vandra i Dalarnas vackraste natur är något man sent ska glömma. Att befinna sig i den svenska vildmarken, laga mat över öppen eld och övernatta på fjället är både harmoniskt och härligt samtidigt som det ger en fantastisk naturupplevelse med vyer som få platser på jorden har att erbjuda.

Fjällvandring

När man sitter utanför tältet på kvällen och blickar upp mot den klara himmelen kommer man se ett spektakel som många av oss glömt. Städerna har förlorat den stjärnklara himmelen. Allt ljus bildar en kupol runt orterna och därför ser vi inte stjärnorna på samma sätt som man gör när man tittar upp i en obebodd vildmark. Skådespelet är spektakulärt!

Att sedan stiga upp och andas den fria fjälluften samtidigt som man hör fågelsång och ser fjälltopparna framför sig är en av de mest friska upplevelser man kan tänka sig. När man senare sätter ryggsäcken på väskan och börjar vandra längs det gröna landskapet infaller sig ett lugn samtidigt som man vet att alla håll man vänder blicken åt kommer ge ännu en vy av äkta svensk skönhet när den är som allra, allra bäst.

Mer än bara fjällvandring

Men det är inte bara vandring i fjällen som Idre erbjuder. Här finns det plats till ännu mer äventyr! Att cykla mountainbike på en av de många cykellederna ger definitivt en upplevelse som får adrenalinet att pumpa. Det finns leder får både nybörjaren och proffset och man väljer själv hur tuff man vill att cyklingen ska vara. Man kan även passa på att åka höghöjdsbana som är 6-10 meter över marken. Detta är en häftig upplevelse som många uppskattar. Dessutom finns det helt fantastisk ridning för hästintresserade. Även här finns det möjlighet för nybörjare att kliva upp på hästryggen för första gången i sitt liv samtidigt som det även finns möjlighet för proffsen att uppleva ridning som de kommer minnas i många långa år.